IMG 3992

12 вересня в Чернігові завершився кількаденний семінар для лідерів структурних ланок Дніпропетровської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Потужну освітянську делегацію очолив в.о. голови — Сергій Козорог.

Загальна направленість навчання продиктована самим життям: наближення звітів і виборів в профспілкових організаціях, необхідність пошуку нових шляхів соціального діалогу та нових підходів до мотивації профчленства.

В програмі семінару було заплановано зустріч з Тетяною Матвеєвою, головою чернігівського осередку освітянської Профспілки. Колеги присвятили декілька годин обміну досвідом, вивченню матеріалів та запальним дискусіям. Говорили про вплив реформи децентралізації на структуру Профспілки, зміни в трудовому законодавстві, реєстраційні процедури, фінансування галузі, особливості соціального діалогу в кожній з областей та ін.

IMG 4000

Тренінгова частина заходу розпочалася з теми “Модернізація роботи профспілки. Традиції та інновації”, яку представила Світлана Задорожна – кандидат економічних наук, доцент Чернігівського національного технологічного університету.

Разом з тренером, юристом підприємства “НМЦ” профспілок Володимиром Ковальчуком учасники працювали над питаннями соціального діалогу та соціального партнерства в широкому значенні, а також сучасними викликами переговорного процесу в трикутнику профспілка-роботодавець-влада.

Не обійшлося і без такої важливої теми, як “Мотивація профспілкового членства”. Говорили про формування довіри, цінності, потреби і життєві орієнтири працівників. Цю частину семінару забезпечував тренер Віталій Копиш — керівник Центру освіти дорослих “Перспектива” підприємства “НМЦ” профспілок.

У вільний від навчання час дніпряни оглянули осінній Чернігів, з його неповторним архітектурним ансамблем та цікавими історіями.

IMG 4017

IMG 4067