Захоплено Будинок профспілок Закарпаття в місті Ужгороді

P1190032

29 листопада 2019 року о 7.30 год. ранку, без будь-якого попередження група невідомих осіб, із застосування фізичної сили, увірвалася в будівлю облпрофради на пл. Народній, 5 і заблокувала вхід в Будинок профспілок. Тим самим було повністю паралізовано роботу облпрофради, галузевих облорганізацій профспілок, підвідомчих організацій, працівники яких не змогли дістатися на свої робочі місяця.

Прямо перед будівлею профспілок з ініціативи голови Закарпатської облпрофради Володимира Фленька було проведено чергове засідання президії Закарпатської обласної ради профспілок, на якому обговорено подальші дії щодо відстоювання своїх майнових прав. Профспілковий лідер області дав телеінтерв’ю ряду обласних телеканалів.

P1190022

Було надіслано Заяву президії обласної ради профспілок про ситуацію, що склалася, голові облдержадміністрації Ігорю Бондаренку.

Також надіслані листи-звернення з приводу незаконних дій Закарпатського окружного адміністративного суду, виконавчої служби до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови ФПУ. З питання рейдерського захоплення Будинку профспілок в облдержадміністрації проведено зустріч членів президії з головою ОДА.

Однак, у понеділок, 2 грудня 2019 року вхід до будівлі облпрофради не було розблоковано. Тому позачергове засідання президії облпрофради було продовжено.

P1190027

У прийнятій постанові зазначено:

– звернутися до Голови Федерації профспілок України Григорія Осового з проханням терміново провести зустріч з Головою Державної судової адміністрації Зіновієм Холоднюком щодо виконання п.2 постанови КМУ від 21.08.2019р. №811 про укладання договору оренди на займані облпрофрадою та галузевими облорганізаціями профспілок приміщення в будівлі в м. Ужгороді на пл. Народній, 5;

– просити Федерацію профспілок України скликати позачергове засідання Президії з майнових питань профспілок, у тому числі щодо будівлі Будинку профспілок Закарпаття;

– звернутися із Заявою президії облпрофради до Посольств закордонних держав в Україні про порушення прав профспілок у Закарпатській області, й зокрема, майнових.

P1190040

На фото:

будівля облпрофради заблокована;

працівників профспілок не допускають у будівлю;

телеінтерв’ю голови облпрофради Володимира Фленька;

під час зустрічі з головою Закарпатської ОДА Ігорем Бондаренком;

засідання президії облпрофради –   просто неба на пл. Народній, 5.

P1190045

Фото автора