4635cddcff0e824 770 400

Результати роботи ГМК України у першому півріччі 2020 р. свідчать про подовження кризи в українській металургійній галузі, що пов’язане з загальною ситуацією, яка склалася на світовому ринку сталі, починаючи з третього кварталу 2019 р., посиленою пандемією коронавірусу COVID-19.

За повідомленням сайту Профспілки металургів і гірників України, головними причинами зниження виробництва основних видів металургійної продукції, поряд з глобальним карантином, як і раніше, залишаються:

- державний протекціонізм у традиційних для української металургії країнах експорту,

- зменшення цін та скорочення попиту на металопродукцію,

- наявність надлишкових світових сталеплавильних потужностей обсягом близько 440 млн т на рік,

- а також незмінне «тарифне свавілля» з боку національних державних монополістів «АТ «Укрзалізниця», ДП «Адміністрація морських портів України», Нафтогаз тощо, а також - низка деструктивних законодавчих та нормативних актів (нічим не обґрунтоване обмеження з імпорту сірчаної кислоти, підвищення рентних платежів за видобування залізної руди, спроба підвищення тарифів на передачу електроенергії та ін.), які впроваджено українською владою.

Детально

Профспілка металургів і гірників України