СТАТИСТИКА. Врахування профспілкових пропозицій у Держбюджеті-2018 (попередня інформація)

899023.jpg Парламентом 7 грудня ц.р. прийнято Закон України «Про Державний бюджет України на 2018 рік».   Федерація профспілок України відстоювала профспілкові пропозиції до Держбюджету-2018 на національному рівні та всіляко сприяла їх просуванню. Зокрема, у своїх зверненнях до: профільних парламентських Комітетів; народних депутатів України – представників ФПУ у Верховній Раді України С.М. Капліна та В.Є. Івченка (які внесли їх до Парламенту в повному обсязі); Голови підкомітету з питань..

АКТУАЛЬНИЙ КОМЕНТАР. Депутати "здали" мінімальну зарплату

maxresdefault   7 грудня пізно увечері Парламентом ухвалено Державний бюджет України на 2018 рік. Майже вперше у практиці законотворчої діяльності ВР це зроблено вчасно. В Уряді кошторис назвали бюджетом економічного зростання, яким передбачено ріст ВВП на 3%.   Документ поки що офіціально не опублікований, але вже зараз можна зробити оцінку щодо врахування у ньому профспілкових вимог і пропозицій, спрямованих на соціальний захист працівників.   Коментує Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ..

ПРИЙНЯТО БЮДЖЕТ УКРАЇНИ НА 2018 РІК

53aab7a9360deshutterstock 106690454 634   Вчора  майже опівночі Верховною Радою України було ухвалено Закон України про Державний бюджет на 2018 рік. На жаль, у прийнятому Законі найважливіші вимоги профспілок щодо адекватних розмірів мінімальних стандартів та гарантій – прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, та, відповідно, базового тарифного розряду ЄТС – залишилися проігнорованими як Урядом, так і парламентарями. Таким чином, пріоритетним завданням Федерації профспілок України та її членських організацій залишається боротьба за..

ПРОФСПІЛКИ НЕ ВІДМОВИЛИСЯ ВІД СВОЇХ ВИМОГ, А ПРО ПРОБЛЕМИ ГОВОРЯТЬ ВІДКРИТО

завантаження   У Раді профспілок Івано-Франківської області 6 грудня відбулася прес-конференція для засобів масової інформації. Розпочалася розмова з відміненої на сьогодні запланованої раніше акції інформаційного пікетування Верховної Ради та органів державної влади. З цього приводу Федерація профспілок України зробила відповідну заяву. Як зазначив голова РПО Ігор Басюк, «відміна акції не означає, що профспілки відмовляються від подальшої боротьби за соціальний Державний бюджет - 2018 року, справедливий прожитковий мінімум,..

АКЦІЯ. Профспілки підтримали студентів, які висунули органам державної влади серйозні вимоги

Изображение 040   Не допустити передачу фінансування вищих навчальних закладів I – II рівнів акредитації - коледжів та технікумів з Державного бюджету України на місцеві бюджети, зберегти чинний порядок їх фінансування - такі головні вимоги до Кабінету Міністрів та Верховної Ради України учасників пікетування органів державної влади представниками технікумів та коледжів зі всіх регіонів країни, що відбулася 6 грудня в Києві. Воно проходило за активної та ефективної..

Оперативна інформація щодо врахування профспілкових вимог до Держбюджету-2018

Інформація стосовно врахування профспілкових постатейних пропозицій до проекту Державного бюджету України на 2018 рік за результатами доопрацювання його для розгляду у другому читанні (станом на 05.12.2017 р.)   Профспілкові постатейні пропозиції до проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» (реєстр № 7000 від 15.09.2017) були направлені профільним парламентським Комітетам (листи від 28.09.2017 № 01-13/760-СПО) та народним депутатам України – представникам ФПУ у Верховній Раді України С.М. Капліну та В.Є...

Щодо додаткових консультацій для опрацювання профспілкових пропозицій до проекту Держбюджету-2018

1454568392 3.5.vidyi-deyat-ti-dok-tyi   У рамках опрацювання проекту закону «Про Державний бюджет України на 2018 рік» до другого читання за наполяганням профспілок, 29 листопада 2017 року під головуванням Першого віце-прем'єр-міністра-Міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва проведено робочу нараду представників СПО об'єднань профспілок з представниками Мінфіну, Мінсоцполітики, Міненерговугілля, МОЗ, МОН, Мінекономрозвитку, Мінагрополітики, Мінінфраструктури, Мінкультури, Держлісагенства та Комітету ВРУ з питань бюджету.   (Протокол наради додається).   Департамент захисту соціально-економічних прав ФПУ

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ. Профспілки виборюватимуть соціальний Держбюджет - 2018

Изображение 265  Про це 5 грудня на прес-конференції в «Укрінформі» заявили Голова ФПУ Григорій Осовий та керівники членських організацій ФПУ. Президією ФПУ від імені мільйонів спілчан висунуто сім вимог до формування Держбюджету-2018.   У прес-конференції взяли участь: Анатолій Широков - голова Об’єднання всеукраїнських автономних профспілок, голова Профспілки працівників НАН України, Віктор Турманов - голова Профспілки працівників вугільної промисловості України, Сергій Романюк - заступник голови  Профспілки працівників освіти і..

Прийняття соціального Бюджету потребує активних дій профспілок

top-photo Голова ФПУ Григорій Осовий відмінив свою робочу поїздку для участі у засіданні Генеральної ради Міжнародної конфедерації профспілок у Брюсселі 29 листопада-2 грудня ц.р. через необхідність постійного контролю за виконанням протокольних рішень і доручень за результатами зустрічі керівників профспілок з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, яка відбулася 7 листопада ц.р., та у зв'язку з рішенням Президії ФПУ про проведення активних профспілкових дій на підтримку своїх вимог до..
Архiв
<< < Грудень 2017 > >>