IMG 9554

 

 

Враховуючи численні зміни в національному законодавстві, перегляд бюджетних відносин, а також реформування системи державного управління, НМЦ профспілок запроваджує регулярне проведення семінарів та вебінарів для профспілкового активу.

 

Перші навчальні заходи вже відбулися. Проведено семінари для бухгалтерів членських організацій Федерації профспілкових організацій Чернігівської області та представників Чернігівської обласної організації Профспілки працівників державних установ України. Наприкінці 2014 року відбувся вебінар “Застосування нормативно-правових актів держави з питань праці в бюджетній сфері”, в якому взяла участь рекордна кількість користувачів.

 

Найближчим часом планується проведення семінару для бухгалтерів членських організацій Федерації профспілок України. Вже зараз надходять заявки від організацій галузевих профспілок та територіальних профоб'єднань з різних куточків України.

 

Натомість черговий онлайн-семінар для голів та бухгалтерів профспілкових організацій відбудеться вже 30 січня о 10.00 (посилання для участі — http://nmc.cn.ua/services/study/webinar/).

 

На занятті будуть розглядатися питання:

“Податкова реформа 2015: особливості застосування податкового та іншого законодавства у діяльності профспілкових організацій”:

- новий статус неприбутковості: зміна підходів до переліку неоподаткованих видів діяльності, обліку та звітності профспілкової організації;

- особливості сплати податку на доходи та військового збору;

- особливості оформлення витрат на відрядження;

- мораторій на перевірки та інші.

“Огляд змін законодавства щодо трудових відносин”:

- розширення бази нарахування, особливості сплати єдиного соціального внеску у 2015 році;

- особливості проведення індексації зарплати у 2015 році;

- особливості оформлення укладення та припинення трудових договорів з юридичними та фізичними особами;

- посилення відповідальності роботодавців за порушення трудового законодавства.

 

Учасники вебінару в режимі он-лайн прослухають виступи та задати письмові питання Володимиру Ковальчуку — юристу Навчально-методичного центру профспілок і Тамарі Назіній — завідувачу відділом соціально-правового захисту і економічних питань Федерації профспілкових організацій Чернігівської області.

 

Віталій Копиш,

Чернігів

 

IMG 9523

 

IMG 9544

 

IMG 9552