ФПУ

 

Федерація профспілок України відзначає 25-річчя своєї діяльності.

6 жовтня 1990 року на Установчому з’їзді профспілок в Києві було прийнято рішення про незалежність від державних органів і політичних партій, та підписано Декларацію про утворення Федерації незалежних професійних спілок України.

Федерація профспілок України є найчисельнішою громадською організацією країни, потужним профспілковим об’єднанням, яке протягом усього періоду своєї діяльності послідовно відстоює трудові права та соціально-економічні інтереси працівників через соціальний діалог, масові протестні акції, трудові спори. ФПУ утверджується як авторитетна організація не лише в Україні, а й у міжнародному профспілковому русі.

25-річчя – слушна нагода для кожної первинної профорганізації, всеукраїнської профспілки, територіального профоб’єднання проаналізувати пройдений шлях і роботу по захисту прав працівників на зайнятість, гідну оплату праці, її безпеку, та окреслити нові історичні завдання для посилення свого внеску в загальну справу забезпечення гідної праці та її престижності.

 Бажаємо профспілковим працівникам, ветеранам профспілкового руху міцного здоровя, життєвого оптимізму, невичерпної енергії та нових трудових звершень. Усім спілчанам зичимо мирного неба, щастя і впевненості у завтрашньому дні.

 

ФПУ