АРМ

 

Профспілкові організації нашого краю (голова облпрофради Іван Король) нині вважають одним з найголовніших напрямків своєї роботи надання благодійної допомоги Збройним Силам України, й зокрема, батальйону територіальної оборони Закарпатської області, розташованому в с. Оріховиця Ужгородського району для вирішення проблемних питань його матеріально-технічного забезпечення. Це питання було всебічно обговорено на засіданні президії обласної ради профспілок.

         Як відзначалося, Збройні Сили України вже відчули допомогу профспілкових організацій нашої області. Зокрема, профорганізації працівників зв’язку обласної дирекції УДППЗ «Укрпошта» зібрали і перерахували військовим понад 55 тис. грн. Ужгородським міськкомом профспілки працівників освіти і науки спільно з управлінням освіти Ужгородської міської ради було ініційовано збір коштів серед освітян обласного центру для надання допомоги закарпатському батальйону територіальної оборони. На зібрані кошти у сумі понад 135 тис. грн. було закуплено військову амуніцію, яку вже вручено батальйону. Педагогічна громадськість Свалявського району зібрала 15 тис. грн., а закуплену військову амуніцію, одяг і взуття передано керівництву батальйону. Фінансово підтримали військових профспілкові працівники облпрофради, профорганізації галузевих профспілок працівників культури, текстильної та легкої промисловості, лісового господарства, Закарпатської філії ПАТ «Укртелеком», АПК, соціальної сфери, ряду інших галузей. Десятки профспілкових працівників та активістів перерахували українським військовим свій одноденний заробіток. Облорганізація профспілки працівників автотранспорту та шляхового господарства разом з асоціацією автоперевізників закупила і передала нашому батальйону 14 мобільних рацій вартістю 12,6 тис. грн. За сприяння профспілкових організацій різних галузей для Збройних Сил України також було закуплено різне обладнання, продукти харчування, засоби гігієни, медикаменти тощо. Загалом на потреби українських військових перераховано і використано понад 240 тисяч гривень.

         За пропозицією голови облпрофради Івана Короля на засіданні президії було запропоновано акумулювати кошти на потреби батальйону територіальної оборони Закарпатської області на окремому рахунку. Для координації цієї роботи створено штаб, який очолив заступник голови облпрофради Василь Захарець. Протягом тижня на цей рахунок вже надійшло близько 200 тис. грн.

         Найбільший внесок у благодійну справу зробили профспілкові організації працівників освіти і науки. Зокрема, Хустський райком профспілки перерахував зібрані освітянами кошти у сумі 138,4 тис. грн., Виноградівський РК профспілки – 5 тис. грн., Іршавський – 4 тис. грн., профспілковий комітет викладачів та співробітників Ужгородського Національного університету – 10 тис. грн. та інші. Профорганізації культури вже переказали 41,5 тис. грн., торгівлі, громадського харчування та послуг - 11,7 тис. грн.

         Слід відзначити цільову допомогу військовим обласних організацій галузевих профспілок. Так, обком профспілки працівників освіти і науки перерахував адресну допомогу нашому батальйону в сумі 20 тис. грн., культури – 8,5 тис. грн., торгівлі – 5 тис. грн., держустанов – 4 тис. грн.

         Кошти від профспілкових організацій, трудових колективів, профспілкових санаторіїв ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» продовжують надходити.

.

 

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофра