будинок уряду 

 

Сьогодні, розпочинаючи засідання КМУ, Прем’єр-міністр України М.Я.Азаров у своєму вступному слові поінформував членів Уряду про зустріч Президента України В.Ф.Януковича з представниками ФПУ і УСПП, яка відбулася напередодні і під час якої було обговорено проблемну ситуацію, що склалася у вітчизняні економіці.

Нагадаємо, що ініціатором робочої зустрічі з Главою держави виступили Голова ФПУ Ю.М.Кулик та президент УСПП, народний депутат України А.К.Кінах. У листі ФПУ до Глави держави зокрема наголошувалося на тому, що до Федерації профспілок України надходять численні звернення від профспілкових організацій, членів профспілок з висловлюванням глибокої стурбованості з приводу погіршення протягом останніх місяців економічного стану підприємств через ускладнення виробничих зв'язків з партнерами, зокрема в Російській Федерації та ін. країнах СНД.

У ході вчорашньої зустрічі Голова ФПУ Ю.М.Кулик зазначив, що одне з головних питань, яке турбує членів профспілок і потребує нагального вирішення, є питання погашення заборгованості із заробітної плати і соціальних виплат. Особливу увагу Президента лідер профспілок привернув до затримок з виплати соціальної допомоги безробітним, допомоги у зв’язку з нещасними випадками на виробництві, лікарняних, допомоги при народженні дитини тощо.

М.Я.Азаров акцентував на тому, що Президент України поділяє стурбованість профспілкових організацій і керівників підприємств з приводу того, що практично зупиняються певні виробництва, реальною є перспектива втрати робочих місць, доходів людей і доходів бюджетів, а як наслідок зменшення можливостей держави підтримувати рівень соціального зах