19 hbyjr 

За даними щотижневого економічного огляду, здійснюваного Національним банком України, на українському ринку праці триває зниження кількості вакансій, але меншими темпами, ніж у попередні тижні. Усього за три тижні карантину кількість нових вакансій впала на 44%.

Окрім того, через зростання невизначеності навіть ІТ-компанії, найменш вразливі до карантину, тимчасово призупиняють прийом на роботу нових співробітників.

Також кількість нових резюме після зниження в перший тиждень карантину надалі практично не змінюється. Водночас показник навантаження (відношення кількості резюме до кількості вакансій) зріс в усіх сферах, крім роздрібної торгівлі, медицини та с/г.

Проте експерти очікують активізації шукачів роботи після Великодня, коли грошові запаси українців активно скоротяться.

Довідково: станом на 10 квітня п.р. протягом обмежувальних заходів на всій території України (з 12.03.2020) в Державному центрі зайнятості зареєстровано вже понад 70 тис. безробітних, що складає майже 20 % усіх зареєстрованих безробітних.

Федерація профспілок України, в свою чергу, продовжує отримувати інформацію від членських організацій. Так, за даними Профспілки машинобудівників та приладобудівників України, робота державних підприємств сфери технічного регулювання  характеризується таким чином:

- 65% працівників від загальної чисельності виконують роботу безпосередньо на підприємстві, при цьому 7% з них працюють  в режимі не повного робочого часу;

- 14% працівників працюють в дистанційному режимі;

- 15% працівників знаходяться у відпусті без збереження зарплати;

- 6% працівників перебувають у щорічних оплачуваних відпустках.

Департамент з питань економічного

розвитку та ціноутворення апарату ФПУ