АТБ3

Експерти The Point розповіли, як перевірити потенційного роботодавця і не потрапити у пастку шахраїв. На думку фахівців, перш ніж дати згоду на працю, слід перевірити компанію, в якій збираєтеся працювати. Як це зробити і на що звернути увагу.

Сторінка компанії на спеціалізованих порталах для пошуку роботи.По-перше, такі сайти досить часто перевіряють і верифікують кожного роботодавця, який публікує вакансію на сайті. Але щоб знайти роботодавця на свій смак, потрібно йти далі, а саме - на сторінку компанії. Компанія, яка надає про себе якомога більше інформації, щоб майбутній співробітник дізнався все, що його цікавить, - піклується про свою репутацію і не хоче втратити цінного кандидата тільки через те, що він не впізнає основну інформацію про майбутнього роботодавця.

Вакансія.З опису вакансії ви повинні зрозуміти, з чим доведеться працювати, якими будуть ваші обов'язки. Все повинно бути чітко - без води і завуальованих фраз типу «хороший дохід», «легка робота, відповідна кожному» тощо.

В описі також має бути вказано які умови роботи очікують співробітника, які передбачені заохочення тощо. Також треба звертати увагу на тон викладу інформації - він повинен бути доброзичливим, без агресивного Caps Lock і явної неповаги до претендента.

Сайт та соцмережі компанії.Якщо на корпоративному сайті ви бачите актуальний дизайн, інформацію, яка часто оновлюється, історії успіхів співробітників компанії, розповіді про корпоративи - значить, люди для цього роботодавця дійсно важливі. З великою ймовірністю в такій компанії вам буде працювати комфортно.

У соцмережах установи ви можете знайти інформацію про те, як влаштована робота в компанії, про її цінності, актуальні вакансії, розповіді про корпоративний відпочинок тощо.

ЗМІ.За запитом назви компанії часто можна потрапити не тільки на її сайт, але і на сторінки онлайн-ЗМІ. Тут часто публікують свої блоги топ-менеджери компаній або можна знайти інтерв'ю з ними, які дадуть зрозуміти специфіку роботи, корпоративну культуру, цінності тощо.

Відгуки.Не менш важливо дізнатися відгуки від реальних працівників компанії. Однак варто пам'ятати, що на сайтах з відгуками про роботодавця ви частіше зустрінете негативні висловлювання. Адже саме негатив викликає у людей більше емоцій і спонукає поділитися ними з іншими. Тому, читаючи такі відгуки, ставитеся до них досить критично. Також звертаєте увагу на пости співробітників - часто задоволені роботою співробітники діляться враженнями на своїх сторінках в соцмережах.

Всі ці джерела в сукупності допоможуть вам перевірити роботодавця і прийняти правильне рішення під час працевлаштування.

Прес-центр ФПУ – за повідомленями ЗМІ