arton24222 2bbe5

Міжнародна конфедерація профспілок (МКП) опублікувала свої вимоги до Форуму Економічної та соціальної ради ООН з питань фінансування розвитку, який відбудеться 12-15 квітня 2021 року, для забезпечення відновлення та потенціалу протидії в економіці майбутнього.

У Форумі візьмуть участь глави держав, міністри та високопосадовці. На ньому будуть розглянуті шляхи фінансування відновлення після COVID-19 та сталого розвитку на період до 2030 року.

Щодо «Фінансування відновлення та побудови економіки майбутнього», МКП вимагає, щоб Новий соціальний контракт та Цілі сталого розвитку були в основі постпандемічного економічного планування, яке повинно включати:

• інвестиції у створення робочих місць;

• безпечні для клімату робочі місця;

• розширення загального соціального захисту;

• підтримку ролі соціальних партнерів у розробці сталих заходів для відновлення та потенціалу протидії.

Гідні, безпечні для клімату робочі місця

Шаран Барроу, генеральний секретар МКП, заявила: «Підтримка зайнятості повинна продовжуватися, щоб пом’якшити економічні та соціальні наслідки кризи, доки пандемія не буде переможена.

Нам потрібен універсальний доступ до тестування, лікування та вакцин. Нам потрібні стратегії та державна політика, що забезпечують створення гідних робочих місць, безпечних для клімату, а також заходи справедливого переходу, щоб гарантувати, що ніхто не залишиться позаду в процесі промислової трансформації».

Заходи з відновлення та посилення потенціалу протидії повинні фінансуватися за рахунок:

• послаблення боргового тягаря та розширення офіційної допомоги з метою розвитку країнам, що розвиваються, щоб дозволити їм реалізовувати політику у відповідь на кризу;

• мобілізації ресурсів шляхом прогресивного оподаткування на національному рівні у поєднанні з посиленням міжнародної співпраці з метою припинення ухилення від сплати податків та незаконних фінансових потоків, включаючи введення мінімального рівня податку для всіх корпорацій, податку для мільярдерів чи податку на багатство та податку на фінансові операції.

«Відповідь на кризу повинна базуватися на залученні соціальних партнерів для відновлення довіри до інституцій та допомоги у розробці справедливої політики. Нам потрібна нова модель глобального управління, щоб виправити нинішній дисбаланс влади та нерівномірний розподіл багатства на міжнародному рівні. По-справжньому всеохоплююча багатостороння система, в якій соціальні партнери працюють і мають право голосу, змінить ситуацію та відкриє шлях до глобального потенціалу протидії», - додала Шаран Барроу.

Федерація профспілок України

Джерело:

https://www.ituc-csi.org/trade-unions-demands-for-development?lang=en