IMG 20221224 022820 

В Українському союзі промисловців і підприємців 23 грудня відбулося розширене засідання Антикризової ради громадських організацій промисловців, підприємців, на якому було підбито підсумки діяльності національної економіки в умовах широкомасштабної агресії росії проти України в 2022 році.

У заході взяли участь голова ФПУ, голова СПО, Співголова НТСЕР Григорій Осовий, заст. голови ФПУ, голова Профспілки будівельників України Василь Андреєв, приєдналися до відеоконференції заст. голови ФПУ Олександр Шубін, голова Профспілки авіабудівників і машинобудівників України Ярема Жугаєвич.
Керівники центральних органів виконавчої влади, галузевих асоціацій та рад, громадських організацій, аналітичних центрів.

Виступаючи перед присутніми, Президент УСПП, голова Антикризового штабу Анатолій Кінах, підбив підсумки діяльності національної економіки в умовах широкомасштабної агресії росії протии України. Він акцентував на проблемах базових галузей, таких як металургія, гірничо-добувна, аграрна. Міжгалузевій проблемі: блокування податкових накладних, до вирішення якої залучався Антикризовий штаб і очікується прийняття Урядом постанови, що врегулює це питання.

І все ж, найбільш важливим питанням, на його думку, яке зараз має турбувати всіх і органи державної влади і роботодавців та профспілки, - є збереження трудового потенціалу з метою відновлення України. Він наголосив на необхідності співпраці трьох сторін соціального діалогу в цьому та інших важливих питаннях економічної діяльності, а також дотримання прав трудящих та їх соціального захисту на підприємствах.

IMG 9cbe27e4ad640e74dd18a546a93ec560 V

Під час обговорення учасники відзначали необхідність розробки плану антикризових дій на 2023 рр. Відповідні пропозиції будуть направлені Уряду і парламенту. Серед завдань на наступний рік були окреслені питання державно-приватного партнерства, відновлення вітчизняної промисловості та будівництва , енергоефективність виробництв, імпортозаміщення, розвиток космічної галузі, перегляд авіабудівної проограми. Підготовка інженерно-технічних кадрів, запровадження нових технологій – Індустріалізація 4.0. Посилення торгівельної політики на міжнародних ринках та допомога міжнародних інституцій аграрній, енергетичній, металургійній галузям.

За підсумками засідання будуть направлені звернення до Президента України щодо підтримки базових галузей економіки, пропозиції щодо регуляторної та податкової політики, секторальних проектів відновлення України, формування механізмів компенсації громадянам, які втратили житло та майно у результаті військових дій.