90207 0909872323

Клаес-Мікаель Штоль, Заступник генерального секретаря ЄКПО, Тристоронній соціальний саміт, 22 березня 2023 року:

"Наша боротьба з підвищенням цін на енергоносії та інфляцією нагадує 1970-ті роки. Тоді відповіддю було більше ринків і менше держави.

Цього разу відповідь буде іншою - у нас буде більше держави і менше ринків.

Це не всім сподобається, дехто буде виступати проти такого розвитку подій. Але буде більше держави і менше ринків. Тому ми повинні бути обережними, щоб не прийняти застарілі уявлення про конкурентоспроможність, засновані на дерегуляційному порядку денному, що належить історії.

Принцип "один в один" або довільний "тест на конкурентоспроможність" - два приклади. Пам'ятайте, що найбільшою проблемою для європейської промисловості (і домогосподарств) є витрати на енергію, а не регуляторний тягар.

Кількість робітників, травмованих машинами, зросла, коли перевірки безпеки були скорочені - і нещодавно їх довелося знову запровадити. У 2019 році понад 80 000 працівників отримали травми, деякі зі смертельними наслідками, під час роботи з технікою - порівняно з 75 000, коли Євростат почав вести облік у 2014 році.

Наша майбутня конкурентоспроможність повинна ґрунтуватися на політиці, орієнтованій на працівників, захист навколишнього середовища, верховенство права і демократію, а також на компаніях, які конкурують за високими стандартами.

Повідомлення Комісії про Єдиний ринок у 30 років ставить ЄС на курс перегонів до дна. Це відлуння мелодій ринкової музики, яка вже застаріла.

Бачення Жака Делора про соціальну Європу має бути повторено:

"Ніхто не може закохатися в спільний ринок" - ну, якщо тільки для робітників і громадян в ньому немає чогось більшого, ніж просто ринок.

Європа не може і не повинна конкурувати на основі низької оплати праці та низьких стандартів

Наша сила має полягати у підвищенні продуктивності через інвестиції в навички, якісні робочі місця та технології.

Наші американські друзі показують нам шлях. Адміністрація Байдена прагне підвищити зарплати, умови праці та стандарти через соціальні умови. Це те, що ми також повинні робити.

 

Джерело:

https://www.consilium.europa.eu/en/meetings/european-council/2023/03/22/

 

Виступ Естер Лінч, Генерального секретаря ЄКП:

"Злам європейського кодексу конкурентоспроможності"

Президент фон дер Ляєн, Президент Мішель, Прем'єр-міністр Крістерссон, Віце-президент, Комісар, Віце-прем'єр-міністр, колеги!

Назва, яка дає правильні відповіді на виклики європейської конкурентоспроможності - як зробити Європу місцем для промислових інвестицій, що сприяють зростанню та створенню якісних робочих місць, була обрана ретельно.

Це вотум довіри до промислового майбутнього Європи, заявка на чудові робочі місця, промислові інвестиції, стимули, які підтримують і стимулюють трансформацію і справедливий перехід, який нам потрібен. Йдеться про тверде зобов'язання створювати хороші робочі місця і підтримувати працівників, а також про підтримку компаній у їхньому прагненні адаптуватися до змін у всіх державах-членах і регіонах.

Існують правильні і неправильні відповіді на виклики конкурентоспроможності Європи.

Підтримка всіх держав-членів і регіонів - це правильна відповідь

Правильна відповідь полягає в тому, щоб гарантувати європейську солідарність для підтримки промисловості в усіх державах-членах і регіонах і забезпечити рівний доступ до нового фінансування для всіх регіонів - в тому числі за рахунок додаткових, взаємодоповнюючих фіскальних можливостей/ресурсів на рівні ЄС.

Інвестиції на підтримку промисловості, розвиток необхідної допоміжної інфраструктури та досягнення європейських соціальних та екологічних цілей потребують належної системи економічного управління.

У зв'язку з цим ми закликаємо до того, щоб система економічного управління нарешті поставила на перший план повну зайнятість і поліпшення умов праці та життя, а також ставила за мету досягнення  .

Економічне управління має посилити спроможність ЄС оперативно реагувати на кризові явища та спиратися на уроки, отримані в ході реалізації програм Next Generation EU та SURE. Нові правила повинні підтримувати висхідну соціальну конвергенцію, в тому числі через процедуру соціального дисбалансу, і включати золоте правило для правильних інвестицій.

Крім того, ми повинні переконатися, що антикризові заходи, розроблені під час останньої кризи для підтримки зайнятості та доходів працівників, не зникнуть, а будуть доступні для підтримки компаній та працівників у вирішенні майбутніх викликів.

Ми вітаємо промисловий план Комісії "Зелена угода", ми давно закликали до промислової стратегії, яка підтримує хороші робочі місця в Європі і відповідає вимогам подвійного переходу, не залишаючи нікого позаду. Це хороший перший крок, це початок правильної відповіді, але потрібно більше.

Позиціонування Європи як конкурентоспроможної держави вимагає дій на багатьох рівнях, і не всім з них приділяється належна увага.

Фокус на навичках - правильна відповідь

У дискусіях про конкурентоспроможність навички занадто часто розглядаються як додатковий, а не основний компонент. Це рік навичок, і ми хочемо бачити конкретні навички та можливості для навчання, розроблені спільно з соціальними партнерами. Занадто часто працівники не можуть отримати доступ до навичок через вартість, час або відсутність підтримки з боку роботодавців. Підтримка галузей повинна супроводжуватися вимогою інвестувати в робочу силу. Необхідно посилити зусилля, спрямовані на те, щоб усі працівники могли отримати необхідну високоякісну підготовку, включаючи навчання в робочий час, підтримку та наставництво. Ми повинні припинити ставитися до навичок як до витрат і натомість враховувати їх як актив у наших стандартах фінансової звітності.

Зосередження на створенні якісних робочих місць - це правильна відповідь

Якісні робочі місця лежать в основі конкурентоспроможності. Промисловий план "Зеленого курсу" включає в себе мету сприяти створенню якісних робочих місць, і це вітається.  Однак важливо посилити соціальний вимір Плану і визначити конкретні інструменти та умови для забезпечення цього результату.

Необхідно приєднатися до фінансування з боку ЄС і держави та підтримувати сильні соціальні умови. Будь-яке державне фінансування має бути обумовлене тим, що компанії-реципієнти забезпечуватимуть якісні робочі місця та умови праці, вестимуть колективні переговори та дотримуватимуться колективних договорів, уникатимуть скорочень та погіршення умов праці, забезпечуватимуть доступ до навчання та створюватимуть якісні місця для учнівства та працевлаштування випускників.

Ефективне регулювання - одна з відповідей

Захисні правила забезпечують рівні умови для всіх, а також стійку, якісну та перспективну економічну діяльність, що базується на інноваціях процесів та продуктів, і не повинні розглядатися як фактор, що знижує конкурентоспроможність.

Нам потрібне регуляторне середовище, яке захищає працівників та навколишнє середовище.

Ми не повинні продовжувати провальну політику дерегуляції.

Замість цього ми повинні шукати найефективніші способи досягнення цілей регулювання. Сильне правозастосування, перевірки та державне управління є ключовими.

Сувора економія - це неправильна відповідь

Шановні колеги,

Ця дискусія відбувається в той час, коли працівники по всій Європі все ще страждають від драматичної кризи вартості життя.

Заробітні плати та пенсії не зросли настільки, щоб встигати за інфляцією, і майже в усіх країнах-членах ЄС працівники відчули падіння реальної заробітної плати та купівельної спроможності. Зростання інфляції має більший вплив на вартість життя для людей з низькими доходами.

Працівники є жертвою цієї кризи, а не її причиною. Заробітна плата не є рушійною силою інфляції. Мінімальна заробітна плата має зростати, а колективні переговори мають заохочуватись і підтримуватись. Не підвищувати зарплати - це погана економіка, це погано і для бізнесу.

Ніхто не повинен отримувати вигоду від використання цієї кризи, тому необхідно вжити заходів для запобігання наживи, наприклад, обмеживши виплату дивідендів та припинивши спекуляції з цінами на продукти харчування.

Справедливе оподаткування є частиною рішення.

Розробляючи нашу конкурентоспроможність, ми можемо черпати натхнення з роботи, яку проводить президент Байден у Сполучених Штатах.  Закон про зниження інфляції включає такі заходи, як податкові пільги для компаній, які платять справедливу заробітну плату та інвестують у робочу силу, податки на викуп корпоративних акцій, щоб заохотити бізнес реінвестувати прибутки, а також стимули для створення проектів чистої енергетики в громадах, які раніше залежали від видобувної промисловості.

Підвищення відсоткових ставок - це неправильна відповідь

Підвищення відсоткових ставок є неправильним рішенням і шкодить працівникам та бізнесу. Сім'ї, що перебувають у скрутному становищі, тепер змушені платити більше за іпотеку та кредити. Це ще більше шкодить у той час, коли банки банкрутують, а кількість банкрутств підприємств є найвищою з 2015 року.

Ігнорування соціального діалогу - це неправильна відповідь

Європейська конфедерація профспілок хотіла б висловити рішучу підтримку всього європейського профспілкового руху французьким профспілкам у їхній мобілізації проти несправедливої пенсійної реформи, яку проштовхує уряд.

Європейська соціальна модель базується на соціальному діалозі. Спосіб, у який була прийнята французька пенсійна реформа, без діалогу та обговорення з соціальними партнерами, є неприйнятним.

Повага до соціального діалогу та ролі соціальних партнерів є ключовим компонентом демократії в Європі, і її потрібно заохочувати, а не ігнорувати.  

Президент фон дер Ляєн, Президент Мішель, Прем'єр-міністр Крістерссон, Віце-президент, Комісар, Віце-прем'єр-міністр, колеги!

У цих складних обставинах ми повинні підтвердити нашу спільну відданість Європейській соціальній моделі.

Успіх європейського проекту залежить від нашої здатності продовжувати покращувати умови праці та життя по всій Європі та забезпечувати висхідну соціальну конвергенцію.

Це залежатиме від здатності Європейського Союзу дати правильні відповіді на питання конкурентоспроможності.

Гарантувати промислові інвестиції, що сприяють зростанню та створенню якісних робочих місць по всій Європі, в кожному регіоні та в кожній державі-члені.

Зараз, як ніколи, солідарність є ключовим фактором.

Зараз, як ніколи, ми можемо досягти успіху, тільки якщо ми діятиме разом.

Щиро дякую вам.