IMG 20230421 WA00061

У Федерації профспілок Хмельницької області в форматі апаратної наради 18 квітня відбулась зустріч керівників та фахівців членських організацій ФПО з Головою Федерації профспілок України Григорієм Осовим. 

 

Григорій Осовий розповів про сьогоднішню багатогранну діяльність ФПУ у воєнних умовах, зокрема її участь у законотворчій діяльності, відстоюванні майнових прав профспілок, вирішенні складних питань забезпечення життєдіяльності профорганізацій, про допомогу армії та постраждалим у ході ворожої агресії.

IMG 20230421 WA00001

 З початку широкомасштабного вторгнення в профспілкових закладах по всій Україні внутрішньо переміщені особи знайшли прихисток та отримали безкоштовне проживання з повним, або частковим харчуванням більше ніж 70000 ліжко-ночей. І на сьогодні продовжують перебувати та отримувати необхідну допомогу, як приклад в Навчально-культурному центрі «Побужжя» Федерації профспілок Хмельницької області, де сьогодні розміщуються сім'ї та родини з дітьми з забезпеченням харчування. 

 Вагома фінансова допомога на зазначені цілі була надана Міжнародною конфедерацією профспілок, Європейською конфедерацією профспілок, національними профцентрами Великобританії, США, Данії, Ізраїлю, Литви, Норвегії, Німеччини, Франції. Загальна сума отриманої та направленої профспілками на гуманітарні цілі міжнародної допомоги у 2022 році склала 127 млн 266 тис. грн.

IMG 20230421 WA00011

 Щоквартально з «Солідарного Фонду» ФПУ на підтримку постраждалим членам профспілки, або їх сім'ям надається матеріальна допомога близько 1,5 млн. грн. 

 Учасники наради обговорили питання переваг та мотивації профспілкового членства, зміни в законодавстві про колективні договори, правового захисту та охорони праці членів профспілок, зміни в сфері соціального страхування.

IMG 20230421 WA0007

Під час зустрічі з внутрішньо переміщеними особами, які проживають на базі гуртожитку «Побужжя», голова Федерації профспілок області Олег Сковородніков та Голова ФПУ Григорій Осовий ознайомились з умовами проживання та харчування переселенців, з адаптацією та пошуку робочих місць у місті Хмельницькому. 

Сьогоднішні мешканці гуртожитку з різних куточків України, які знайшли прихисток в профспілковому закладі. подякували профспілковим організаціям за підтримку та допомогу з побажаннями миру та перемоги.

IMG 20230421 WA0010

Федерація профспілок Хмельницької області

Джерело:

https://www.facebook.com/fpkmo/posts/pfbid02RjwS3S1iCQYGqahe9QNixHieMcJbbMVezVbJczHBDRQxkBw6jkwJkzBxAux1JMPpl