140774

16 травня відбулося чергове засідання Президії Закарпатської облпрофради (Голова - Іван Зелінський), де основним було розглянуто питання "Про стан колективно-договірного регулювання трудових відносин на підприємствах, в організаціях, установах станом на 1 квітня 2023 року".

 

З інформацією виступила експерт з врегулювання соціально-трудових відносин, діловодства і контролю облпрофради Тамара Гурзан.

Як зазначалося, на підприємствах, в організаціях, установах, де діють профспілкові організації, укладено 1342 колективних договори. Рівень охоплення працюючих колдоговірною роботою становив 100 відсотків. Стовідсотково охоплені колдоговірною роботою підприємства і організації, що перебувають у сфері впливу всіх обласних галузевих організацій профспілок.

За минулий рік згідно норм і положень колективних договорів на запровадження непередбачених законодавством пільг і гарантій працівникам підприємств та членам їх сімей виплачено 69,6 млн. грн. В середньому на одного члена профспілки, де здійснювалися такі виплати, виплачено по 1130 грн. На охорону праці спрямовано 1,2 відсотка  фонду оплати праці.

Президія також розглянула питання "Про участь профспілкових організацій у проведенні оздоровлення дітей влітку 2023 року".

140776

На президії комітету обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України затверджено Програму оздоровлення і відпочинку членів профспілки та їх дітей у 2023 році. Президією облорганізації профспілки працівників охорони здоров’я України прийнято постанову про оздоровлення спілчан та їх дітей влітку цього року. Загалом в області визначено 17 дитячих оздоровчих закладів, які працюватимуть цього літа.

Утворено постійно діючий навчальний семінар для голів обласних організацій галузевих профспілок Закарпатської облпрофради. Заступник голови облпрофради Магдалина Глушеня інформувала про створення спільного представницького органу галузевих облорганізацій профспілок для ведення соціального діалогу з територіальними громадами.

З обговорених питань ухвалено відповідні Постанови Президії.

140775

На фото:

- на засіданні - члени Президії Закарпатської облпрофради;

- з інформацією виступає Тамара Гурзан;

- засідання веде Магдалина Глушеня.

Фото автора

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради