122911 600

 

Згідно із Законом України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» з 1 грудня 2013 року встановлено розмір мінімальної заробітної плати 1218 гривень.

ФПУ та СПО об’єднань профспілок на всіх рівнях цілеспрямовано домагалися вчасного законодавчого врегулювання питання підвищення з 1 грудня 2013 року рівня оплати праці працівників бюджетної сфери за Єдиною тарифною сіткою.

Зволікання Уряду у прийнятті відповідної постанови призвело до порушення п. 2.22 чинної Генеральної угоди та збільшення грошового розриву між розмірами посадового окладу (тарифної ставки) працівника першого тарифного розряду ЄТС та мінімальної заробітної плати з 295 до 366 гривень (на 71 грн.).

Профспілки переконані, що незважаючи на економічну ситуацію в Україні Уряд повинен не допустити погіршення умов оплати праці працівників бюджетної сфери.

На звернення профспілок бюджетної сфери та за дорученням президії ФПУ Перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок Григорій Осовий звернувся до Прем’єр-міністра України М. Азарова з проханням особисто сприяти якнайшвидшому прийняттю Кабінетом Міністрів України вищезазначеної постанови.

 

З попередньою інформацією з цього питання можна ознайомитися тут (http://www.fpsu.org.ua/napryamki-diyalnosti/sotsialnij-zakhist/2650-profspilki-napolyagayut-na-zbilshenni-bazovogo-tarifnogo-rozryadu-ets-z-grudnya-2013-roku

 

http://www.fpsu.org.ua/napryamki-diyalnosti/sotsialnij-zakhist/2518-chi-buti-pidvishchennyu-zarplati-byudzhetnikiv-u-grudni-2013)

 

 

Департамент бюджетної політики

та соціального захисту